Koppejan geen woordvoerder bij debat Westerschelde

Het CDA wordt vanavond bij het debat over de Westerschelde vertegenwoordigd door Joop Atsma.

Dat is opmerkelijk, omdat het woord op dit dossier normaliter wordt gevoerd door Ad Koppejan. De verwachting is dat het CDA kritiek krijgt van de fracties die tegen het onder water zetten van de Hedwigepolder zijn. De christendemocraten hebben zich onder aanvoering van Koppejan hier altijd tegen uitgesproken, maar gaven het verzet op toen het kabinet besloot toch te gaan ontpolderen.

Vandaag werd bekend dat de Raad van State een kritische brief aan landbouwminister Gerda Verburg heeft gestuurd over de voorgenomen derde verdieping van de Westerschelde. Het hoogste rechtscollege is er nog niet van overtuigd dat de baggerwerkzaamheden geen onherstelbare schade aan de natuur aanbrengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.