Redactieblog

275 x bekeken 3 reacties

Klinische verschijnselen op nieuw besmet Q-koorts bedrijf

Op een geitenbedrijven in Venray is Q-koorts vastgesteld nadat bij de geitenhouder Q-koorts is vastgesteld.

Op het bedrijf hebben enkele geiten abortussen gehad. "Deze besmetting is aan het licht gekomen nadat bij de veehouder Q-koorts is vastgesteld. Dit is door de GGD gemeld", zegt Christianne Bruschke, plaatsvervangend Chief Veterinary Officer van het minsterie van landbouw.

Via het tankmelkonderzoek is aangetoond dat het bedrijf besmet is.  "Vanwege de klinische verschijnselen wordt dit bedrijf met spoed geruimd. Dit gaat morgen gebeuren", aldus Bruschke. Het bedrijf in Venray is het 61e bedrijf dat officieel besmet is met Q-koorts. Op de besmette bedrijven worden alle drachtige geiten geruimd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  plaatsvervangend chief veterinary officer van lnv.
  Poeh!!! zitten die dus toch in het leger. we leven dus zoals ik al vermoede in een politiestaat

 • no-profile-image

  Guus

  die boer denkt nu was ik maar thuisgebleven

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk dit gaat niet stoppen. Vaststellen via tankonderzoek doen ze, en dan oordelen en ruimen van alle dieren.
  Bij een melk tankonderzoek zal de kans groot zijn dat elk bedrijf deze vaststelling gaat krijgen.
  Waarom niet beginnen op gezonde bedrijven met isoleren van de stapel.
  1000 geiten, melk ze in 4 tanks van 250 geiten continue gescheiden of wat dan ook. Gooi als nodig eerste dagen alle melk weg. Als 1 stapel van 250 geiten een verkeert onderzoek heeft, verder isoleren. Waarom niet gezonde geiten ergens anders onderbrengen op een lege locatie en daar beginnen met melken, tenminste als dat het enigste onderzoeksresultaat is. Er zijn toch wel mobiele melkstations? Doe iets secuurder onderzoek en vaststelling dan op 1 of 2 melktank onderzoeken.
  Ik snap dat meten nu niet, door al die wijze onderzoekers en instituten, ik geloof niet dat het niet anders kan.

Of registreer je om te kunnen reageren.