CZAV tevreden ondanks daling van de omzet

De omzet van CZAV in het Zeeuwse Wemeldinge is dit jaar met 4,5 procent gedaald tot 296 miljoen.

Toch is de coöperatie tevreden, omdat dit resultaat fors boven het langjarig gemiddelde ligt. De winst na belasting van CZAV bedraagt 4,1 miljoen euro. Evenals vorig jaar werd 1 miljoen euro toegevoegd aan de algemene reserve. Als gevolg van de goede resultaten hebben de coöperatieleden een gezamenlijke nakorting van zo’n 2 miljoen euro gekregen.

De lichte omzetdaling is volgens CZAV te wijten aan de lagere prijzen voor granen, veevoer en meststoffen. Wel werd in alle productcategorieën een groei van het volume gerealiseerd. Ruim 70 procent van het in Zeeland, op de Zuid-Hollandse Eilanden en in West-Brabant geteelde graan werd via CZAV ingenomen. De coöperatie verwacht de komende jaren te kunnen groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.