Redactieblog

257 x bekeken 16 reacties

Bijna 35.000 handtekeningen tegen ruimen geiten

Bijna 35.000 mensen hebben via internet een petitie ondertekend tegen het ruimen van gezonde geiten.

De petitie is een initiatief van de Partij voor de Dieren. Met de handtekeningenactie wil de partij voorkomen dat gezonde geiten geruimd worden voor de bestrijding van Q-koorts. Volgens het plan van aanpak worden op besmette bedrijven waar niet gevaccineerd is tegen Q-koorts alle drachtige geiten geruimd. Hierbij kunnen ook geiten geruimd worden die niet besmet zijn met de bacterie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenliefhebber

  Volgens mij wordt in de verkeerde stallen geruimt en moet den Haag geruimt worden

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dat zijn er intussen al bijna 40.000 hoor. Ik vind nog steeds dat Marianne de Nederlandse Moslim Omroep om hulp moet vragen. Geiten ruimen voor de Rendac? Leg dat maar eens aan de grote profeet uit. God, wat een stelletje sufkonten zijn het toch in dit land!

 • no-profile-image

  wiel tummers

  Inderdaad boeren, burgers en andere liefhebbers van een beschaafd leven en van dieren. Teken de petitie en stop de zinloze LNV-moordbrigaden van het CDA.

 • no-profile-image

  ?

  Ben er ook niet voor maar 35.000 mensen op een bevolking van pak hem beet 16.5 miljoen?
  Bevolking lijkt zich niet druk te maken..... :(

 • no-profile-image

  tessa ramer

  Is er ook over gedacht om ipv geiten ruimen, mensen te vaccineren? Waarom wordt beesten ruimen altijd als eerste optie gebruikt? Met de vogelgriep kon men de wilde vogels niet ruimen en die epidemie is ook overgewaaid zonder veel slachtoffers. Waar blijft het gezonde verstand?

 • no-profile-image

  gil

  Als er straks dankzij Marianne en haar achterban meer dan honderdduizend adhesiebetuigingen zijn, dan gaan jullie zeker schreeuwen dat jullie zo'n goeie actie gevoerd hebben? Stelletje sufkonten!

 • no-profile-image

  achmed

  Wipstaartje,heb je ons nu wel nodig?Domme hypokriete hollander.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Wipstaartje, ik heb even gekeken in de petitie op 'pvdd petitie tegen ruimen van gezonde geiten'. Er zijn op dit moment al 39.877 stemmen tégen. Dat gaan er vandaag dus wel 40.000 worden.

 • no-profile-image

  Edwin verheijen

  Waar zijn we mee bezig?

 • no-profile-image

  herkauwer

  ?.? doe nou eens een keertje enthousiast man. Vijf en dertig duizend handtekeningen binnen een week. Dat zegt wel iets! En dan te bedenken dat Marianne de Nederlandse Moslim Omroep nog niet eens te hulp heeft geroepen. Want reken maar dat die mensen faliekant tegen het nutteloos doodmaken van geiten zijn. Ik zal haar morgen eens een seintje geven.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Tessa, de wilde vogels hebben niks van doen met de vogelgriep. Dat waren verzinsels van Wien van den Brink en Jan Wolleswinkel die door Cees Veerman voor waarheid werden aangenomen en verspreid! Zo komen indianenverhalen in de wereld en worden onschuldige wilde dieren het zwarte schaap en de gebeten hond! Daarover is alles te lezen in Spotvogel's dossiers "De Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie'. Natuurlijk kunnen veel beter de mensen worden ingeënt tegen Q-koorts. Maar het is juist de bedoeling dat er niet te zuinig geruimd wordt, want LNV regelde het zo dat dankzij de Q-koorts de geitensector ijskoud gesaneerd kan worden!

 • no-profile-image

  wijze

  het gaat niet meer alleen om de niet gevaccineerde drachtige geiten, maar om alle drachtige geiten op besmet verklaarde bedrijven. Hier zitten dus heeeel veeel gezonde dieren bij.
  Dit is gewoon moord.
  Dus mensen zet die handtekening.

 • no-profile-image

  Johan

  Ik vind het geweldig dat er zoveel mensen tekenen. Er moet eens een eind komen aan het gesol met onschuldige dieren. Het zijn levende wezens en geen produkten. Uit huichelachtigheid hebben we een nieuw woord verzonnen: "ruimen". Noem het toch gewoon doodmaken want dat is het en niets anders. Ik schaam me voor de mensheid.

 • no-profile-image

  Tukker

  Ik ben tegen het ruimen van gezonde dieren. Ik ben bereid om het éénmalig toe te staan en de boeren het gemaakte verlies te betalen, mits dat tot gevolg heeft dat de geitenveestapel wordt teruggebracht tot die hoeveelheid die we nodig zijn voor onze NL binnenlandse consumptie. Hiermee wordt de export van producten afkomstig van geiten verboden, en kunnen we alle geiten gewoon gaan enten. Geiten ruimen in de toekomst omdat export het inenten niet toestaat is dan voorbij.

 • no-profile-image

  achmed

  Ja een handtekening actie.....dat help echt om het probleem snel op te lossen.....Loze kreten politiek

 • no-profile-image

  wipstaartje

  "Ik" heb jullie (althans, de échte moslimmensen en dat ben jij zeker niet) helemaal niet nodig maar vind alleen dat de PvdD alle Nederlanders in kennis moet stellen van deze handtekeningactie. Bovendien staan moslims veel eerbiediger tegenover het leven dan christenen en zij gaan ook veel dankbaarder en zuiniger met voedsel om. En noem mij niet hypokriet. Als jij trouwens écht ooit in de Heilige Stad was geweest dan zou je met 'Hadji Achmed' hebben getekend!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.