Redactieblog

1 reactie

Alle dieren op besmette bedrijven nooit meer gedekt

Op besmette bedrijven geldt ook voor lammeren een altijddurend fokverbod.

Dit betekent dat de dieren voor de melkproductie niet meer bruikbaar zijn. "Deze maatregel is genomen omdat deze dieren nu geen gevaar vormen, maar mogelijk wel besmet zijn. Deze dieren kunnen wanneer ze drachtig zijn toch een risico vormen voor verspreiding van Q-koorts", aldus Christianne Bruscke.

Bedrijven die op basis van tankmelkonderzoek een jaar lang vrij zijn van Q-koorts worden onbesmet verklaard. In de regeling is geen regel opgenomen dat de jonge geiten op deze bedrijven dan wel gedekt mogen worden. Volgens een woordvoerder van LNV blijft het levenslange fokverbod van deze dieren dan ook van kracht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Fien

    Wat moet je als al je drachtige geiten en je bokken worden geruimd met jonge geitjes van 9-12 maanden als deze nooit meer gedekt mogen worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.