Redactieblog

313 x bekeken 1 reactie

ZLTO wijzigt werkwijze belangenbehartiging

ZLTO gaat zich in de belangenbehartiging komend jaar meer richten op ondernemersgroepen die gemeenschappelijke vraagstukken of knelpunten hebben.

Volgens ZLTO-directeur Gerard van Oosten is met de huidige manier van werken via sectoren veel bereikt, maar verdeeldheid binnen de sectoren kan oplossingen in de weg staan. "Vandaar dat we ons nu meer willen gaan richten op ondernemersgroepen", aldus Van Oosten.

ZLTO wil voor ondernemersgroepen relevante keten- en kennispartijen organiseren, waar meer zaken gezamenlijk opgepakt kunnen worden. De organisatie wil zich hiermee ontwikkelen tot een knooppunt van vele netwerken rond het ondernemen in de groene ruimte.

De nieuwe rol die ZLTO kiest heeft gevolgen voor de werkwijze van de organisatie en bestuurders.

Eerder gaf oud-voorzitter Antoon Vermeer van ZLTO al aan dat de belangenbehartiging meer gericht moet gaan worden op de markt, in plaats van op de politiek.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Westbrabander

    blablablabla, veel meer heeft die Van Oosten nooit gezegd.

    Alle produktprijzen nog steeds op een dieptepunt, een inkomen hebben wij aboeren al lang niet meer. En de vertrekkende voorzitter Vermeer wordt door zijn mede bestuurders waarschijnlijk geëerd omdat hij zoveel voor de landbouw betekent heeft. Een lintje zal er ook wel bij zitten en last but not least een paar vet betaalde commissariaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.