Redactieblog

233 x bekeken 7 reacties

Verdachte opgepakt voor bevrijden nertsen

De nationale recherche heeft vandaag in Amsterdam een 22-jarige Duitse vrouw opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een actie bij een nertsenfokker in het Gelderse Barchem op 29 oktober.

Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Een andere Duitse vrouw (33) werd tijdens de actie op heterdaad betrapt. Ook zij zit in voorlopige hechtenis.

Volgens het OM vernielde een onbekend aantal dierenrechtenactivisten honderden hokken van de fokkerij. Daarbij ontsnapten vijfduizend pelsdieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Tja. Gelijk komt het kostenplaatje weer boven. Ik wil de schade vergoed etc.
  Al die nertsen die door deze dwaze acties gedood moesten worden , worden niet vernoemd. Zegt genoeg....

 • no-profile-image

  Rik

  Je hoort met de poten van de eigendommen van een ander af te blijven. Nertsen houden is een legale bezigheid. Als je het daar niet mee eens bent blijf je nog steeds met je poten er van af. Ik ben het niet eens met deze activisten maar blijf wel met mijn poten van hun spullen af. Maar misschien is het een keer goed om kwaad met kwaad te vergelden en hun bezittingen te vernielen, ook al is het maar een kartonnen doos.

 • no-profile-image

  lekker

  Och, waarom mogen ze niet allemaal los. Over een paar jaar is het gelukkig toch gebeurd met die stinkbedrijven, die je op kilometers afstand al ruikt.

 • no-profile-image

  liesbethklok@hotmail.com

  En wie betaalt de schade?Hopelijk verhaalt de verzekering deze op alle milieu activisten.

 • no-profile-image

  gert

  De nertsen los en de activiste vast,hopelijk komen de andere activisten ook vast

 • no-profile-image

  Ergens

  Kanibaal, je bedrijf wordt wel vernield. Wat als ze jou baan morgen wegens bezuinigging weg doen. Je collega´s die nog wel de baan behouden,zouden echt niet aan jou of jou familie denken!

 • no-profile-image

  haasjeover

  @ opdeplaneet, ik vind dat kani baal gelijk heeft , onder het mom van bewust asociaal mag je toch zeker wel iemands bedrijf, hobby, eigendom vernielen !!! dat is heel normaal hoor gewoon net doen ofdat de hele wereld van jou is, dat is tenminste belangrijk . gewoon die beestjes los laten zodat ze zeker een fijne dood zullen hebben , overreden door auto's , verhongerren, kou leiden,etc etc. Niet te vergeten wat deze zo fijne nertsen andere beestjes aan zullen doen, alles in de buurt wordt opgefreten door deze nertsen omdat er iemand zo leuk was ze de open wereld in te gooien... JA echt een super actie !! waar toch al gauw een honderdste van een seconde over nagedacht is !!
  Van mij mogen , nee moeten ze achter slot en grendel, en neit alleen die nertsen dus... maar ja dan komt weer het kosten plaatje... wie geeft deze asocialen te eten etc.... juist wij !!!
  de groete

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.