Redactieblog

Veehouder Paul Bos krijgt Milieufederatie-prijs

Paul Bos heeft een lustrumparel ontvangen van de Milieufederatie Noord-Holland.

Hij kreeg de parel voor zijn bijzondere inzet voor een duurzame regio. Bos is initiatiefnemer van een netwerk genaamd Bouwland regio Schiphol. Het netwerk richt zich op een betere balans tussen een mooie leefomgeving, een bloeiende economie en prettig sociaal klimaat.

Het netwerk telt inmiddels 150 personen. "Het zou mooi zijn als wij deze interessante regio in hoog tempo kunnen ontwikkelen tot een soort proeftuin voor duurzame ontwikkeling", aldus Bos. Hij werd voor het initiatief geïnspireerd door zijn eigen ecologische bedrijf. "Als je een goede oogst wil binnen halen, moet je meebewegen met de natuur in plaats van te manipuleren of te verstoren", aldus Bos.

Vanwege haar 40-jarig bestaan reikt de Milieufederatie twintig parels uit aan mensen of instanties die een voorbeeld zijn door duurzame ideeën te realiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.