Redactieblog

341 x bekeken

Uitbraak MKZ in China

In het Noordoosten van China is Mond- en Klauwzeer uitgebroken.

Dat heeft China gemeld bij de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. De besmetting zou eind oktober zijn ontdekt, maar nu pas bevestigd zijn. In de stad Fukang zijn 1.408 runderen gedood nadat bij 321 dieren MKZ was aangetroffen. In China wordt niet preventief gevaccineerd tegen MKZ. De ziekte wordt bestreden door ruimen, vervoersverboden en vaccinatie wanneer er een uitbraak is.

Het is opvallend dat de uitbraak pas een maand na de verdenking naar buiten wordt gebracht. Vorig jaar heeft de Chinese overheid volgens Chinese media een grote uitbraak van MKZ in het westen van China verzwegen. Volgens mensen uit het besmette gebied zijn alle runderen toen gedood en door het leger begraven.

Of registreer je om te kunnen reageren.