1 reactie

Roemeen Ciolos nieuwe landbouwcommissaris

Dacian Ciolos wordt de nieuwe Europees Commissaris van Landbouw.

Dat heeft voorzitter José Manuel Barroso zojuist bekendgemaakt. De Roemeen volgt daarmee Mariann Fischer Boel op. Ook de andere commissarissen zijn nu bekend. Zo krijgt de Franse oud-landbouwminister Michel Barnier de zware post van Interne Markt, legt de Duitse conservatief Günther Oettinger beslag op Energie en gaat Economische en Monetaire zaken naar de Fin Olli Rehn. De Deense Connie Hedegaard wordt verantwoordelijk voor klimaat.

Daarmee is er een einde gekomen aan wekenlang speculeren over namen en posten. Dat Ciolos naar Landbouw gaat, is niet geheel onverwacht. Van alle voorgedragen commissarissen heeft hij de meeste ervaring op agrarisch gebied. Hij is een jaar minister van landbouw in Roemenië geweest en werkte sinds begin dit jaar voor het kabinet van Fischer Boel.

De Nederlandse Neelie Kroes heeft in de nieuwe ploeg van Barroso de portefeuille Digitale Agenda.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    ''Het kan verkeren'' Door monsieur Michel Barnier interne markt te laten doen. Heeft men de Kat op het Spek gebonden!!!... De heer Dacian Ciolos wordt opvolger van mevr. Fischer-Boel, zij mocht ook haar opvolger het afgelopen jaar vertroetelen. C'est la vie!!!... ( Zo is het leven.)

Of registreer je om te kunnen reageren.