243 x bekeken 1 reactie

Meer regie overheid leidt tot beter beheer

Er is meer overheidsregie nodig om het beheer van het landschap te verbeteren.

Dat is één van de belangrijkste conclusies van een hoorzitting in de Tweede Kamer met maatschappelijke organisaties. Veel kleine en eenmalige initiatieven zetten sorteren te weinig effect.

Volgens directeur Walter Kooij van het Nationaal Groenfonds is er voor een effectief landschapsbeheer 600 miljoen euro nodig. Dat geld is er echter niet en daarom moet het kabinet duidelijker keuzes maken. "We moeten de ambities beperken tot bepaalde gebieden", stelt hij. "Daar moet dan wel een structureel budget voor komen."

Ook Natuurlijk Platteland Nederland en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap pleitten voor een meer krachtdadige overheid op dit gebied.

LTO en de Nederlandse Akkerbouwer Vakbond (NAV) vinden dat landschapsbeheer altijd op vrijwillige basis moet plaatshebben en onder de voorwaarde dat ondernemers daar voldoende aan kunnen verdienen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Het is de landsschapsorganisaties een doorn in het oog ,dat er nog boeren zijn die ook aan landsschapsonderhoud doen en hiervoor een vergoeding krijgen,dit heet broodnijd

Of registreer je om te kunnen reageren.