Redactieblog

1 reactie

LTO: overname Alpuro door Van Drie verstandig

De overname van kalverintegratie Alpuro door VanDrie Group is een verstandige stap.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. "De Van Drie Group vewerkt met de overname een dominante positie in de Nederlandse kalverhouderij. De sector moet het echter vooral hebben van de export. Zo bezien is het een verstandige stap om ook Europees voldoende marktmacht te kunnen houden", aldus Maat.

Maat uit wel bezorgdheid over de keuzevrijheid van kalverhouders. "Meer marktkracht van Van Driep Group betekent nog niet dat de kalverhouder ook een beter rendement krijgt. Van Drie Group is geen coöperatie maar een particulier bedrijf, gericht op voldoende rendement voor eigenaren en continuïteit."

Eén reactie

  • no-profile-image

    A HAMSTRA

    Albert jan maat beste LTO man,
    je laat hiermee je ware gezicht zien .waar liggen de financiële belangen van LTO
    LTO kom uit de kast en laat je ware gezicht zien,,.waar is je boeren hart.

Of registreer je om te kunnen reageren.