344 x bekeken

Kroes blijft in Brussel

Neelie Kroes maakt ook de komende vijf jaar deel uit van de Europese Commissie.

Zojuist heeft het kabinet bekendgemaakt de VVD'er officieel voor te dragen bij voorzitter José Manuel Barroso.

Welke post zij in de nieuwe ploeg zal bekleden, is nog onbekend. Premier Jan Peter Balkenende heeft eerder laten weten in te zetten op een zware, economische post. Nu is Kroes nog commissaris voor Mededinging. Hoewel het mogelijk is dat zij wederom dit departement gaat leiden, is dat allerminst zeker.

Met de voordracht van Kroes is er einde gekomen aan alle speculaties over de Nederlandse kandidaat. Onder meer Cees Veerman (ex-minister van landbouw), Gerda Verburg (huidige landbouwminister), Piet-Hein Donner (minister van sociale zaken) en Nebahat Albayrak (staatsecretaris van justitie) werden genoemd. Naar verwachting zal Barroso zijn voltallige ploeg deze week presenteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.