Redactieblog

4 reacties

Kletskoek van gepasseerde Koekkoek

Vorig jaar in december stond Theo Koekkoek nog met stip genoteerd als opvolger van ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer.

Het werd Hans Huijbers. Nu vertrekt Koekkoek.

Met de vlag in top. Hij is beoogd voorzitter van Agrifrim/Cehave. Hij vindt het niet zuiver dat te combineren met een bestuursfunctie van de ZLTO. Opmerkelijk.

Hij combineert die functie namelijk al jaren. Hij is voorzitter van Agrifirm en voorzitter van de vakgroep akkerbouw van de ZLTO, waar hij tevens in het bestuur zit. Dat is tot nog toe nooit een bezwaar geweest. Sterker nog, toen Antoon Vermeer vorig jaar aankondigde dat hij deze herfst zou stoppen, werd bestuurder Koekkoek genoemd als zijn gedoodverfde opvolger. Koekkoek zelf hield zich op de vlakte. Hij zei geen ja en geen nee op de vraag of hij het zou worden. Zijn antwoord was: "De beste kandidaat moet het worden".

Dat was Koekkoek kennelijk niet. Deze zomer werd bekend dat Hans Huijbers Vermeer opvolgt. Die werd dus geschikter gevonden. Niks mis mee. Er zijn altijd betere dan beste.

Voor Koekkoek was het natuurlijk een zegen dat de fusie Agrifirm/Cehave er kwam. Nu had hij een goed excuus om de ZLTO te verlaten.

Blijft natuurlijk het feit dat van de argumenten, die voor zijn vervroegd afscheid van ZLTO worden gebruikt, niets overblijft. Het voorzitterschap van Agrifirm/Cehave en bestuurder bij ZLTO is voor de zuiverheid niet anders dan de situatie nu met Agrifirm en ZLTO. Dat is dus kletskoek van de gepasseerde Koekkoek om met vlag en wimpel te kunnen vertrekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Helemaal gelijk. (Dat mag ook wel eens gezegd worden). Dat krijg je met die broepsbestuurders, die denken dat ze heel slim zijn met hun dubbele petten ken dat het klootjesvolk dom is en alles gelooft wat ze vertellen.

 • no-profile-image

  Gert

  Het is jammer dat zo'n Koekkoek door de mand valt. Hij leek een goede bestuurder, maar zijn (jonge) benen konden kennelijk de weelde niet dragen. Nu moet hij bungelend zijn werk doen om de enorme fusie te begeleiden. Ik wens hem veel sterkte, maar ik denk dat hij het beste maar van de functie kan afzien. Hij is nog jong en als hij goed is kmt hij na een paar jaar wel weer bovendrijven.

 • no-profile-image

  gert

  Wat wordt het beste betaald ?

 • no-profile-image

  oostlander

  Willen de boeren/leden hem nog wel op die post hebben dan, zo iemand is bijvoorbaat incompetent en waarschijnlijk academisch misvormd!!

Of registreer je om te kunnen reageren.