Redactieblog

5 reacties

Kansen voor agrarisch onderwijs in Saudi-Arabië

Het agrarisch beroepsonderwijs en de AOC Raad ziet kansen voor de AOC's in Saudi-Arabië.

In dit land zijn zeer ambitieuze plannen om juist het middelbare beroepsonderwijs in sneltreinvaart te ontwikkelen.

Concreet betekent dit een centrum voor zuivelbereiding, inclusief het veeteeltgedeelte en een soortgelijk centrum voor pluimvee, inclusief verwerking.

Om deze plannen verder te onderzoeken zijn vertegenwoordigers van het Nederlandse agrarisch onderwijs naar Saudi-Arabië geweest. Er blijkt voldoende budget te zijn om de trainingscentra de komende jaren realiseren. Als de aanbesteding van het zuivelproject wordt gewonnen, dan betekent dat een klus van vijf jaar, te beginnen in 2011. Een jaar later volgt dan het pluimveeproject.

In Saudi-Arabië is veel aandacht voor voedselproductie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  vooral alle kennis exporteren, kunnen we nederland wel sluiten!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Alles is te koop, ook kennis!!!... Saudi-Arabi'e heeft geld. En geld is macht. Bovendien zijn de Arabieren al enkele decenia actief in de eigen voedselvoorziening. Laatst las ik dat zij ook vruchtbare grond in oost-Afrika kopen. Nederland is geen eiland wat kennis betreft, meneer Geverink merkte terecht op dat dicht bij huis, ook hoogwaardige kennis aanwezig is. Maar ja, daar wordt om de een of andere reden nog geen gebruik van gemaakt. Ces't la vie!!!...

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ze hebben daarom veel meer aan de israelische kennis dan aan nederlandse, Leen. Jammer dat die twee niet door de zelfde deur kunnen.

 • no-profile-image

  Han

  Laten we het positief benaderen, gaan de olieboeren in melk dan hebben ze koeien nodig en ze eisen net als hun auto's de mooiste en beste. Dus Nederlandse vaarsen zijn welkom. De water voorziening kunnen ze via "vriendjes" uit Turkije, Syrie of Iran halen allemaal ervaren specialisten op irrigatie. Stallen moeten ook de beste en mooiste zijn weer Nederland, het land met een grote ervaring op gebied van turn key projecten.

 • no-profile-image

  Leen

  Geen nood, ze hebben daar meer aan regen dan aan onderwijs.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.