Redactieblog

CAO-overleg sierteelt verloopt moeizaam

De CAO-onderhandelingen voor de sierteeltsector lijken vast te lopen.

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond willen voor de CAO-sierteelt een loonsverhoging van 1,5 procent, maar de werkgeversorganisatie VGB heeft aangegeven dat dit bij de huidige economische situatie in de sector niet mogelijk is. Na drie onderhandelingsronden bieden de werkgevers een half procent verhoging van de premie van het pensioenfonds, waarvan de helft voor rekening van de werkgevers komt. Daar staat 0,25 procent loonsverhoging tegenover.

De vakbonden vinden dit aanbod onvoldoende en hebben het CAO-voorstel van de werkgeversorganisatie VGB met een negatief advies aan de leden voorgelegd. VGB vindt dit onverantwoord. "Bij het huidige slechte economische situatie in de branche is het niet haalbaar om de lonen met 1,5 procent te verhogen", aldus VGB.

Of registreer je om te kunnen reageren.