Redactieblog

Bijna 19 miljoen voor nieuwe technologie voeding

Economieminister Maria van der Hoeven stelt 12,4 miljoen euro beschikbaar voor het micro- en nanotechnologieproject van Food Valley van de Wageningen UR.

De provincie Gelderland trekt 6,4 miljoen euro uit voor het project. In samenwerking met de provincie Gelderland en het bedrijfsleven wil de universiteit de moderne onderzoekstechnieken toegankelijker maken voor de voedingsmiddelenindustrie. De partijen willen hiermee een impuls geven aan onderzoek naar gezonde voeding en nieuwe voedingsproducten en - processen.

Van de subsidie wordt geavanceerde apparatuur gekocht, die bedrijven of onderzoeksinstellingen uit Nederland of Europa vervolgens kunnen huren. Hierdoor kan blijvend geïnvesteerd worden in het verder uitbreiden en op peil houden van de voorzieningen. "Door dit project wordt het ook mogelijk dat kleinere bedrijven in de voedingssector gebruik kunnen maken van de nieuwe technologische ontwikkelingen", aldus Van der Hoeven.

"Effectieve innovatie in de voedingssector vereist bundeling van kennis in verschillende disciplines gekoppeld aan marktgerichte creativiteit", aldus projectleider Frans Kampers over de mogelijkheid dat bedrijven de geavanceerde apparatuur kunnen gaan gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.