Redactieblog

246 x bekeken

Wakker dier in actie tegen supermarkten

Actiegroep Wakker Dier is een actie begonnen tegen stunten met vlees door supermarkten.

De actiegroep heeft vandaag voor het eerst een e-mailnieuwsbrief onder de titel de Wakkere Winkelaar uitgebracht met daarin de in de ogen van Wakker Dier de diervriendelijke supermarktaanbiedingen.

De actiegroep vindt dat de supermarkten veel te veel invloed hebben op de consument. Wakker dier wijst er op dat de marges voor de boeren steeds kleiner worden, terwijl die van de supermarkten volgens haar groeien.

Wakker Dier wil de nieuwsbrief elke twee weken uitbrengen en daarin de aanbiedingen van vleesvervangers en van biologisch vlees, zuivel en eieren op een rij te zetten. Het gaat om de aanbiedingen op dit terrein van de supermarkten Albert Heijn C1000, Super de Boer, Jumbo, Plus en de supermarkten van Dirk van den Broek.

Ook wil Wakker Dier aangeven welke supermarkten geen diervriendelijke aanbiedingen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.