245 x bekeken

Verburg: geen hulp voor vetmelkers

Landbouwminister Gerda Verburg ziet geen mogelijkheden om de zogenoemde vetmelkers te hulp te schieten.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft zij dat de dinsdag ingediende petitie door een aantal ondernemers niet tot nieuwe inzichten heeft geleid.

Volgens Verburg is het niet mogelijk een uitzondering te maken voor bedrijven met een vetreferentie van 7 procent of hoger op de in 2007 door Brussel gewijzigde regels. Destijds is de mogelijkheid voor melkveehouders komen te vervallen om op een klein quotum veel melk te produceren zonder superheffing te hoeven betalen.

Ook is Verburg niet van plan de vetmelkers quotum toe te wijzen uit de nationale reserve. Evenmin krijgen zij een financiële compensatie zodat om het benodigde extra quotum zelf aan te schaffen. Volgens de minister hebben de getroffen ondernemers ruim de tijd gehad hun bedrijfsvoering aan de gewijzigde regels aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.