182 x bekeken

Van der Vlies: meer geld voor co-vergisting nodig

SGP-leider Bas van der Vlies vindt dat het subsidiebedrag voor co-vergisting moet worden verhoogd.

Dat zei hij gisteren tijdens de begrotingsbehandeling van Economische Zaken.

Volgens het Kamerlid is de overtekening van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie voor deze categorie een schijnsucces. Hij verwacht dat veel aangemelde projecten uiteindelijk niet van de grond zullen komen, omdat het steunbedrag te laag is.

Vorig jaar werd de subsidie vastgesteld op 15,2 cent per kilowattuur en 17,7 cent bij warmtebenutting. Onderzoeksbureau adviseerde destijds een bedrag van ruim 20 cent en herhaalde dit pleidooi vorige week.

Minister Maria van der Hoeven (EZ) heeft nog geen antwoord op Van der Vlies gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.