199 x bekeken

Van der Hoeven: samenvoeging LNV en EZ bespreekbaar

Er heerst geen taboe op de samenvoeging van de departementen van LNV en EZ, zegt economieminister Maria van der Hoeven.

Verschillende fracties vroegen haar vanmiddag tijdens een debat naar haar visie op een eventuele reorganisatie van de rijksoverheid. Dat onderwerp is actueel nu het kabinet fors wil bezuinigingen op twintig beleidsterreinen, waaronder de eigen organisatie. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het mes in het aantal departementen.

"Wie ben ik om daar een taboe op te leggen?", zei Van der Hoeven in antwoord op de suggestie van Boris van der Ham (D66) om haar ministerie en dat van landbouwminister Gerda Verburg samen te voegen. "Wat dat betreft liggen alle opties open."

Zover is het echter nog lang niet, benadrukte zij. Pas in het voorjaar worden de bezuinigingsplannen gepresenteerd. Bovendien hoort de discussie over de organisatie van de rijksoverheid volgens Van der Hoeven aan de formatietafel. Pas bij de vorming van een nieuw kabinet kan er sprake zijn van het schrappen of samenvoegen van departementen, aldus de economieminister.

Of registreer je om te kunnen reageren.