284 x bekeken

Tien glassaneringsprojecten aangewezen

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) heeft vanmiddag de tien glassaneringsprojecten bekendgemaakt die samen kunnen rekenen op tien miljoen euro subsidie.

Het gaat om Stompwijk, Midden-Delfland, Laerbroek, Bommelerwaard, Maasdal Velden, Brabantse Wal, Vinkevelderpolder, Helenaveen, Pijnacker-Nootdorp en Deltapoort. De projecten zijn aangedragen door provincies en gemeenten en geselecteerd op uitvoerbaarheid, voorbeeldwerking, innovatie en kans van slagen.

De geselecteerde gebieden moeten nog voor het einde van dit jaar een plan van aanpak indienen. Dan zal ook bekend worden welk project hoeveel subsidie krijgt. Voor sommige plannen is alleen om begeleiding gevraagd, terwijl andere een verzoek voor saneringsgeld hebben ingediend.

Eerder dit jaar maakten Cramer en haar collega Gerda Verburg (landbouw) bekend binnen drie jaar tweehonderd hectare verspreid liggend glas te willen opruimen. Dit kost naar schatting tachtig miljoen euro. In 2020 moet in totaal achthonderd hectare aan kassen buiten de bundelingsgebieden zijn verdwenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.