Redactieblog

204 x bekeken

Stichting wil steunfonds voor juridische strijd ontpoldering

De stichting De Levende Delta wil een steunfonds opzetten voor gedeputeerden van de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen.

Dat heeft de stichting gepresenteerd op een bijeenkomst in Heinkenszand. Het fonds is met name bedoeld om grondeigenaar Gery de Cloedt te steunen bij zijn juridische stappen tegen de ontpoldering. Hoe het steunfonds precies wordt ingevuld wordt nog verder uitgewerkt. Voorzitter Jaap Geleijnse van De Levende Delta zegt nog geen contact gehad te hebben met Gery de Cloedt over het voorstel. "Maar hij zal geen bezwaar hebben. Het gaat niet zozeer om financiële steun, maar ook om morele steun en ondersteuning met kennis in het juridische traject", aldus Geleijnse.

Of registreer je om te kunnen reageren.