Nog steeds tekortkomingen in CO2-handelssysteem

Het Europese handelssysteem voor CO2-emissierechten en het Nederlandse beleid voor duurzame energie werken elkaar tegen.

Waarschuwingen daar iets aan te doen, heeft het kabinet in de wind geslagen, zo stelt de Algemene Rekenkamer. Twee jaar geleden publiceerde de Rekenkamer een rapport waarin een aantal aanbevelingen werd gedaan om de implementatie van het handelssysteem te vereenvoudigen. Uit een nieuwe studie van het adviesorgaan blijkt dat niet alle suggesties zijn overgenomen. Ten onrechte, vindt de Rekenkamer.

Ook aanbevelingen op het gebied van controle op naleving van de regels heeft het kabinet zich niet ter harte genomen. De Nederlandse Emissieautoriteit beschikt over te weinig capaciteit en krijgt bovendien te weinig inzicht in de CO2-uitstoot van bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.