Redactieblog

264 x bekeken

Meer vacatures in groene sector

De groene sector gaat nu en in de toekomst het aantal arbeidskrachten uitbreiden.

Dat zegt Aequor, het kennis- en communicatiecentrum voor voedsel en leefomgeving, op basis van vacatureonderzoek.

De groene sector heeft dit jaar nog ruimte voor nieuwe medewerkers en ook volgend jaar zijn binnen het domein voedsel en leefomgeving nieuwe arbeidskrachten nodig. De branche bos- en natuurbeheer en de voedingsbranche vraagt om veel hoger opgeleiden.

In de deelsector open teelten is in 2009 0,6 fte vacature per bedrijf met personeel. Deze vacatures zijn volgens Aequor doorgaans snel te vervullen. De paardensportsector komt moeilijk aan personeel. "De uitstroom van gediplomeerden uit het onderwijs is voldoende, maar kwalitatief is de match er niet”, aldus Aequor.

Of registreer je om te kunnen reageren.