Redactieblog

LTO wil geen hapsnapbeleid in strijd tegen Q-koorts

Er moeten geen hapsnap-maatregelen worden genomen in de strijd tegen Q-koorts.

Dat zegt voorzitter Jan van Lokven van LTO Melkgeitenhouderij. "We moeten eerst goed in beeld hebben in welke mate bedrijven besmet zijn met Q-koorts en om hoeveel bedrijven het gaat", meent hij.

Hij reageert op burgemeester Willy Doorn uit Landerd, die oproept om een zwaar besmet geitenbedrijf te ruimen. "Het is niet verstandig om op basis van een steekproef te zeggen dat 90 procent van een bedrijf besmet is. De resultaten van tankmelkonderzoek geven een beter beeld."

Van Lokven schrikt niet van de uitingen van de burgemeester. "Het is zijn taak om de bevolking te beschermen, maar er moeten hierbij wel goede maatregelen worden genomen". Hij benadrukt dat het nu geen aflammerseizoen is, waardoor het risico op verspreiding van de Q-koorts bacterie beperkt is. "Maar we moeten wel haast maken, om voor het aflammerseizoen maatregelen te kunnen nemen."

Lees ook: RvS wijst bezwaar tegen geitenbedrijf door q-koorts af

Of registreer je om te kunnen reageren.