Redactieblog

5 reacties

LTO komt met publiekscampagne zuivelsector

De vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland organiseert een publiekscampagne om het imago van de zuivel en de melkveehouderij te versterken.

In de periode van 8 november tot en met 24 december gaan melkveehouders in heel Nederland melk en chocolademelk verkopen aan burgers onder het motto 'Melk. Donders belangriek!'. Boer zoekt vrouw-boerin Agnes van de Ven wordt een van de gezichten van de actie. De opbrengst van de verkoop gaat naar de actie Serious Request van radiostation 3FM. Serious Request houdt in de periode voor kerst een inzamelingsacties voor de bestrijding van malaria.

Tijdens het verkopen willen de melkveehouders de burgers wijzen op het belang van de Nederlandse zuivelsector voor de welvaart en het welzijn van Nederlanders. Ook willen de boeren uitleg geven over de recente melkacties.

De maatschappelijke discussie over deze ontwikkeling van de melkprijs werd volgens voorzitter Siem Jan Schenk van de vakgroep Melkveehouderij regelmatig gevoerd op basis van onjuiste feiten en veronderstellingen. LTO wil nu aandacht vragen voor de juiste feiten en cijfers. "De campagne geeft ook antwoord op vragen over hoe de melkprijs in elkaar zit, hoe die zich ontwikkelt en hoe die zich verhoudt tot de winkelprijzen."

De LTO-campagne begint 8 november met een boerenbenefietconcert in De Radstake in Heelweg.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Als ik lid van LTO was, zou ik het morgen opzeggen. Je moet dan geen spijt hebben, want voorschreidend inzicht kan iedereen overkomen. En spijt is een slecht emotie die lang blijft hangen. Zie alles in keuzes, en die kan je altijd veranderen.

 • no-profile-image

  dirk

  Tjonge ik val bijna van mijn stoel van verbazing Lto demonstreerd Maar ja ze gebruiken de dingen die ddb/nmv/emb deden waar ze faliekant op tegen waren zoals melk weg laten lopen en melkuitdelen enz enz En wat doet lto nu volgens mijn bescheiden mening precies hetzelfde Dus het licht begint te branden dat demonstreren toch zijn vruchten afwerpt terwijl lto moordicus tegen was Ze hadden het over slecht imago voor de sector en nog van dat soort termen Maar de kolen zijn helaas voor lto al door anderen uit het vuur gehaald en men had toen beter kunnen helpen Had men nu ook mee kunnen beslissen over wat er mee moet gebeuren want dat wil lto Ik kan alleen maar zeggen dit is de totale onmacht van lto Vervolgens roep ik de mensen op die nog lid bij lto zijn dit te her overwegen want aan deze club met zijn belangenverstrengelling kun je totaal niets Gewoon de vakbonden na apen want dat zijn de belangenbehrtigers maar niet lto En uh redactie wat vind u van deze actie Kijken jullie daar dan ook heel krities naar of doen jullie dat alleen richting vakbonden. of is het nu goed omdat lto het doet Toch wel heel slecht van u redactie

 • no-profile-image

  Patrick

  Tja, ijzingwekkend als een gure wind dit artikel.
  LTO begint met een publiekscampagne om het imago van zuivel en melkveehouderij te versterken. En men gebruikt de slogan 'Melk donders belangriek' om aan te geven hoe belangrijk de zuivel industrie is voor de Nederlandse welvaart en 'welzijn'. En dan het laatste, Schenk wil de juiste feiten en cijfers. Nu dan Siem Jan Schenk, voor die winkelprijzen moet je niet bij de burgers zijn. LTO is verantwoordelijk, als belangenbehartiger voor de boeren, om een goede prijs te bemachtigen, dus ga naar de supers, je cooperatie, maar dat durf je niet, toch? En waarom de burgers uitleggen dat LTO zich bekommerd om welzijn en welvaart? Schenk je hoort af te treden, jij wilt vraag en aanbod niet regelen, dus hoezo belangrijk als je voor de laagste prijs, de wereldmarkt wil melken? Dit is dus weer een actie om de melk afzet te promoten bij de burgers, via een slinkse weg dus. En wat is de volgende zet, als de burgers doodziek worden van jullie melk 'problemen', dan zeggen de burgers opzouten, los jullie problemen zelf maar op, elke sector hecht belang aan vraag en aanbod regelen om een goede prijs te halen in een korte en transparante keten.
  NU LTO als je geen transparante en goede keten niet wilt, zeg het dan gewoon, en stop met je werk als nep belangenbehartiger, en doe niet zoiets als dit, wat te laat is, en uit een hele oude hoed komt, en typsich iets is van 1709, dus bijna 300 jaar geleden, wordt wakker het is 2009!!!!!

 • no-profile-image

  veehouder

  hadden ze de hele zomer al kunnen doen.
  Hoe wil sjs acties van een ander uitleggen???????? Zelf zat hij achterovergeleund tot vandaag de dag.

 • no-profile-image

  San Donders

  Persoonlijk vind ik de opening van het paviljoen van de Zalige Peerke Donders , vandaag in Tilburg ,veel belangrijker !
  rondom melk staan toch de diverse vraagtekens.

  San Donders

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.