Redactieblog

320 x bekeken 1 reactie

Kosten gezondheidszorg rundvee stijgen

De begroting voor preventieve rundveegezondheidszorg valt voor 2010 hoger uit dan voor 2009.

Dat blijkt uit stukken van het Productschap Zuivel. De kosten stijgen van 2,12 miljoen euro naar 2,56 miljoen euro. Dit komt doordat vanaf 2010 ook de crisisfaciliteit wordt gefinancierd via monitoringskosten, in plaats van via het diergezondheidsfonds. Deze kosten, van 764.000 euro wroden bekostigd door de productschappen en het ministerie van landbouw. Daarnaast worden de bedragen verhoogd met 2,6 procent, op basis van de inflatie-index voor commerciële dienstverlening.

De 2,56 miljoen euro wordt hoofdzakelijk door het Productschap Zuivel (2 miljoen euro) en het Productschap Vee en Vlees (524.000 euro) betaald. Vanuit de kalversector wordt een bijdrage van 174.000 euro verwacht, rundveehouders dragen 350.000 euro bij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Herkauwer

    Jeetje, wat duur. Hoogste tijd voor een vette subsidie. Roept u maar.......

Of registreer je om te kunnen reageren.