294 x bekeken 1 reactie

Kamer zit met vetmelkers in de maag

De Tweede Kamer heeft geen oplossing voor de vetmelkers die failliet dreigen te gaan.

Wel wil het parlement dat landbouwminister Gerda Verburg uiterlijk morgenmiddag een reactie geeft op een eerder vandaag ingediende petitie. Dat bleek zojuist tijdens een debat. De Kamer zit met de kwestie in haar maag. Veel partijen willen de vetmelkers graag helpen, maar hebben geen idee hoe. "Het raakt ons emotioneel", zei SP’er Hugo Polderman. "Maar wat moeten wij ermee?" Hij stelde daarom voor om Verburg om een brief te vragen.

Hoewel hij dat verzoek steunt, waarschuwt Ger Koopmans (CDA) voor te veel optimisme. "Wij hebben twee jaar de tijd gehad om iets aan dit probleem te doen, maar er is niets gebeurd", zei hij. "Ik wil ervoor waken dat wij nu knollen voor citroenen gaan verkopen." Toch volgt er na ontvangst van de brief mogelijk nog een debat over de kwestie.


PVV’er Dion Graus verliet vanmiddag vroegtijdig het overleg, omdat hij vond dat hem ten onrechte het woord was ontnomen. Eerder had hij gezegd het onbegrijpelijk te vinden dat het kabinet wel opkomt voor 'de grote bollebozen van de banken, maar voor zestien hardwerkende gezinnen geen oplossing heeft'.

Lees ook Vetmelkers smeken Kamer om 'reële oplossing'

Eén reactie

 • no-profile-image

  geert

  Nou nou, DION Graus wat een krokodillentranen. Ben je al vergeten hoe jij met de nertsenhouderij ben omgesprongen??!!!
  Die heb je ook laten stikken en nu doe je net of je heel veel beklag hebt met 16 melkveehouders.
  De vetmelkers wisten wat ze deden en hebben willens en wetens geprofiteerd van een maar in de wet en hebben daar ongelofelijk veel geldelijk gewin van gehad.
  Daar heb ik geen beklag mee want het is net als met de spaarders van DSB met achtergesteld deposito.

Of registreer je om te kunnen reageren.