Redactieblog

Dierenarts krijgt MVVO award

Dierenartsenpraktijk Beilen heeft de eerste Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemen (MVVO) Award gekregen.

De Dierenartsenpraktijk kreeg de prijs voor het signaleren van een volksgezondheidsrisico in vleesproductie. Bij het afvoeren van droogstaande koeien naar de slacht blijkt dat er in sommige gevallen residuen van antibiotica in het uierweefsel zit, die in de voedselketen terecht komen. De antibiotica worden gebruikt om de dieren droog te zetten aan het einde van de lactatie.

De dierenartsen hebben collega-dierenartsen en veehouders opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen op dit punt. Dit leidde ertoe dat de Voedsel en Warenautoriteit de regelgeving heeft aangepast op het gebied van keuring aan de slachtlijn en een verbod op het gebruik van uierweefsel voor humane consumptie.

Of registreer je om te kunnen reageren.