309 x bekeken 1 reactie

De Jager botst met Kamer over bedrijfsopvolging

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) voelt er niets voor kleine familiebedrijven volledig vrij te stellen van successiebelasting.

In de Tweede Kamer is echter een ruime meerderheid voor deze uitzondering. Dat bleek donderdagavond tijdens de afronding van het debat over de wijziging van de successiewet. De Jager verhoogt in zijn voorstel de vrijstelling voor familiebedrijven van 75 naar 90 procent.

De Tweede Kamer wil, op initiatief van de Christenunie, dat ondernemingen met een waarde van maximaal 1 miljoen euro volledig vrijstellen. Om toch de inkomsten van de overheid op peil te houden, wordt de vrijstelling boven die drempelwaarde niet op 90 maar op 83 procent gezet.

Volgens De Jager wordt met het amendement van de Christenunie, dat door de gehele coalitie en VVD en SGP wordt gesteund, het verschil in behandeling tussen gewone en familiebedrijven te groot. Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de wetswijziging en de ingediende amendementen en moties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Zet de salarissen boven de Balkenendenorm maar op 90%

Of registreer je om te kunnen reageren.