246 x bekeken 1 reactie

Combinatiekip geen alternatief voor doden haantjes

Een volledige omschakeling naar combinatiekippen is niet rendabel en leidt tot een verslechtering van het milieu.

Uit onderzoek van Wageningen UR blijkt dat dit alternatief voor het doden van eendagshaantjes op grote schaal geen kans van slagen heeft.

Het produceren van eieren en vlees met eenzelfde ras gaat gepaard met een fors hogere milieubelasting en een stijging van de kosten. Pluimveevlees wordt zelfs tweemaal zo duur bij het gebruik van een dubbeldoelkip. Daarom zien de onderzoekers alleen op beperkte schaal kansen voor omschakeling.

Jaarlijks worden in Nederland zo’n dertig miljoen haantjes van legkippenrassen gedood, omdat het vlees niet bruikbaar is. Naar aanleiding van een aangenomen Kamermotie van Ernst Cramer (CU) heeft Wageningen UR het alternatief van de combinatiekip bestudeerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Erg goed van Ernst Cramer van de CU. Toch twijfel ik aan dit onderzoek van de Wageningen UR, met budget van 3 miljard euro!!! Zoals ik denk dat het ging, was als volgt. Het onderzoek wat te pijnlijk voor de sector, dus iemand stak een hand op en zei, laten we het woord milieubelasting gebruiken als argument. Kijk je kunt niet alles misbruiken. Weerderom een ernstige denkfout ontdekt bij die mentale wetenschappers, en haar budget leveranciers.
    Kijk je zult er ALLES aan moeten doen om te voorkomen dat je haantjes, die voor jullie doel, onnuttig zijn,in de hakselaar komen, dus dat is prioriteit 1. Dat is verplicht en dat is jullie zorg en 'probleem' om daar wat aan te doen. Als je daar netjes voor gezorgd hebt, regel je maar een heel productie systeem waar de sector dus verantwoordelijk voor is, dus voor alle aspecten van begin tot eind. niet stiekem de haantjes er uit halen als een Niet gewenst probleem. En dan zeggen we hebben gezocht naar oplossingen , maar die zijn er niet omdat het te veel kost. Ja als dat het probleem is ga je orde op zaken maken zou ik zeggen. Alleen al door het arrogant te vernietigen van 30 000 000 miljoen haantjes heb je een verantwoordelijkheid, die dus nooit genomen is in het verleden, maar wel in de toekomst zo snel mogelijk genomen moet worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.