247 x bekeken 5 reacties

CDA teleurgesteld in ontpolderingsbesluit

Het CDA noemt het besluit de Hertogin Hedwigepolder toch onder water te zetten 'onvermijdelijk'.

Dat de fractie zich tegen dit kabinetsbesluit zal verzetten, lijkt niet waarschijnlijk. Toch wordt dat nog niet hardop verkondigd. "Wij zijn teleurgesteld in de onvermijdelijkheid van de beslissing te ontpolderen", zei een woordvoerder zojuist. "De opties voor alternatieven zijn opgedroogd."

Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA), portefeuillehouder van dit dossier, wilde zelf niet met de pers spreken. Een motie van zijn hand, die het kabinet oproept gedwongen ontpoldering te voorkomen, brengt hij voorlopig niet in stemming. Koppejan wil eerst de uitkomsten afwachten van een nieuw spoeddebat over de kwestie, dat de VVD vanmiddag zal aanvragen. Zonder steun van het CDA is er geen meerderheid meer tegen het doorsteken van de dijken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Ik noem dat krokodillentranen! Denken ze zo nog stemverlies in te dammen?

 • no-profile-image

  gert

  Wie benoemt al die linkse politici in de Raad van State ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die koppejan heeft ook de ruggengraat van een banaan, Ach eigenlijk niks nieuws als CDA ér moet je wel met alle winden meewaaien

 • no-profile-image

  boertje

  Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in Nederland ??

 • no-profile-image

  Veehouder

  De prutsers van het cda zitten ze te slapen. Ze hebben geeneens door dat ze tegen de ontpoldering behoren te zijn. Ze zijn blijkbaar 1953 vergeten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.