Redactieblog

376 x bekeken 3 reacties

Boorsma: ontpoldering gevaar voor getij Westerschelde

Het ontpolderen van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen dreigt onomkeerbare schade toe te brengen aan het Westerscheldebekken.

Dat zegt zelfstadig ingenieur Kees Boorsma. De ontpoldering zou riskante gevolgen hebben voor de getijdenbewegingen in de Westerschelde, waarmee de veiligheid van het omliggende land in gevaar komt. Boorsma heeft zijn visie bij de Vaste Kamercommissie en bij landbouwminister Gerda Verburg neergelegd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ..

  Realist, als we nu eens die dijken bij Noord en Zuid Holland doorsteken, dan zijn we van een hoop Randstedelijke sores af. Ik bedoel maar, het is ook een redenering. Even krom.

 • no-profile-image

  realist

  Maar dat is juist de bedoeling. Er wordt niet voor niets zoveel grond aangekocht voor natuur, en niets aan de infrastructuur of werkgelegendheid gedaan. Grote delen van Zeeland moeten onder water gezet worden. De mensen moeten maar verhuizen. Zeeland kost teveel in de ogen van de beleidsbepalers, er wonen niet veel mensen. Dus als je het onder water zet heb je er geen omkijken meer naar.

 • no-profile-image

  Jan

  Toch nog iemand met verstand!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.