Redactieblog

6 reacties

Antoon Vermeer: rol ZLTO gaat veranderen

De huidige agrarische belangenbehartiging gaat de komende jaren veranderen.

Dat zegt ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer tijdens het jaarcongres van dierenartsenorganisatie KNMvD. "De belangenbehartiging bij de politiek zoals we die nu kennen zal afnemen, daar staat tegenover dat we als ZLTO meer projecten gaan doen en meer bedrijfsadvies gaan geven. Aan de hand van projecten en met behulp van ondernemerscoaches gaan we ons richten op meer vraaggestuurde productie in de land- en tuinbouw."

De belangenbehartiging bij de politiek neemt volgens Vermeer af, omdat de rol van de politiek verandert. "Je ziet nu ook dat de maatschappelijke organisaties en de markt meer bepalend wordt voor de bedrijfsvoering op de boerderij." Hij wijst op de discussie over onverdoofd castreren. De maatschappelijke organisaties pleiten er bij de supermarkten voor om geen vlees meer te verkopen van onverdoofd gecastreerde biggen, CBL gaat mee en de primaire bedrijven moeten zich hier op aanpassen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ikke

  alleen adviezen geven tegen betaling van een hoog uurloon, en belangenbehartiging en lobbyen, waar geen directe vergoeding tegenoverstaat, doen ze niet meer. dit maak ik op uit dit artikel. Maar wat doen ze dan met ons lidmaatschap geld??? enkele procenten korting op een hoog uurloon is nog niet veel.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte verontrusten,ik deel jullie zorgen!!!. De ontwikkelingen gaan nu in Mega tempo naar Mega-Agrobisness!!!.Het is om duizelig van te worden!!!. Ook Antoon ziet het geweld aankomen. Het mooie boerenleven wordt ge-industriealiseerd. Jammer!,groeten van een verontruste boer.

 • no-profile-image

  Tijd voor

  Antoon Vermeer is duidelijk over zijn houdbaarheidsdatum. Dan krijg je dit soort "nieuws". Gelukkig beseft hij het zelf ook en stapt binnenkort op.

 • no-profile-image

  bange

  Ze laten ons in de steek en gaan met de grote bedrijven zijn belangen mee, ten koste van de kleine boer die op kan rotten.

 • no-profile-image

  dirk

  Betekend gewoon meer kansen voor de vakbonden zlto is namelijk niet onafhankelijk zoals bekend Daar hoor ik Vermeer niet over

 • no-profile-image

  history gast

  Dit is een constatering in 2009;die al 30 jaar oud is.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.