206 x bekeken

'Aanpak milieuproblemen provincies op schema'

Landbouwminister Gerda Verburg maakt zich geen zorgen over de trage voortgang van de aanpak van verdroging, verzuring en vermesting door de provincies.

Hoewel nog geen 4 procent van de doelen voor 2013 is gehaald, is er volgens haar geen reden voor extra inspanningen. Dat blijkt uit een brief van Verburg aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de vorige maand verschenen jaarlijkse rapportage over het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG).

Uit dat rapport blijkt dat de provincies de doelstellingen voor slechts 291 van 7854 hectare hebben gehaald. De minister stelt echter dat veel projecten inmiddels in voorbereiding zijn en volgend jaar kunnen worden uitgevoerd. Er is dan ook geen probleem in de voortgang, schrijft zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.