261 x bekeken 11 reacties

Wilders: Ramekers is een ordinaire graaier

De VVD moet oud-voorzitter Jos Ramekers van de productschappen PPE en PVE van de kandidatenlijst voor de Europese parlementsverkiezingen halen.

Dat vindt fractievoorzitter Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid. Hij noemde Ramekers vandaag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer ‘een ordinaire graaier’.

Aanleiding hiervoor waren vragen die VVD'er Charlie Aptroot aan minister Piet-Hein Donner van Sociale Zaken had gesteld. Aptroot vindt het onterecht dat Ramekers in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding van ruim 400.000 euro. Daarop merkten zowel Wilders als Paul Ulenbelt (SP) op dat Aptroot Ramekers daar ook zelf op moet aanspreken.

"Het betreft hier een prominent partijgenoot", zei Ulenbelt. "U moet tegen hem zeggen dat hij wat moet dimmen." Wilders ging nog verder in zijn commentaar. Volgens hem bestaat de VVD uit 'een stelletje graaiers' als de partij Ramekers niet schrapt van de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen, waarop hij op de zesde plaats staat, in juni.

Donner meldde voorlopig niets te kunnen doen aan het voornemen van de productschappen hun voormalig voorzitter een dergelijke ontslagvergoeding te geven. Volgens de minister is er formeel nog geen besluit genomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  Hallo Patrick een goede reis gehad? Hopenlijk niet naar het regelzuchtig landje Nederland? Ik ben het verder helemaal met je eens over het stilzwijgen van de PVV maar dat had ik al gelezen in de TROG. (Ik vraag me af of je wel degenlijk in Hongarije woont, of zit je stiekum toch in Nederland te boeren en ben je een week op wintersport geweest?) Door over het bericht; ik heb de laatste 6x op de VVD gestemt maar zoals het er nu voor staat gaat mijn stem naar de PVV dan wel naar de SP, ook al ben ik het hardgronding met de rest van hun programma oneens!. Ik neem aan dat je ook nog een Nederlands paspoort hebt en ik weet dat men dit soort vragen niet mag stellen maar waar gaat jouw (als allachtoon in Hongarije zijnde ) stem naar uit?

 • no-profile-image

  Freek

  Zoals altijd zit de wereld wat ingewikkelder in elkaar dan het lijkt. Er heerst al jaren een stammenstrijd binnen het PVV. Hierin wil een zuidelijk bedrijf dat banden heeft met een grote club daar in de buurt de mogelijkheden en doelstellingen van het PVV inperken. Ramekers voelde daar weinig voor en ik denk dat men hem met een leuk lokkertje in de vorm van een ontslagvergoeding zo ver heeft weten te krijgen dat hij zelf opstapte. Zo lijkt het vrijwillig maar daar twijfel in aan. Weer een doodgewoon machtsspellteje dus. Op zich terecht dat Aptroot e.e.a. aan de kaak stelt alleen neemt men nu de verkeerde op de korrel, het gaat om het functioneren van het PVV en de aangestelde bestuurders daarbinnen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik dank U Down Under.
  Reizen is belangrijk, levert altijd enorm veel inzichten op in culturen, steden, dorpen of natuur. Je ziet echt cultuur en DNA gebonden dingen en vooral groeps denken. Boeken zijn leuk maar een reisje zeg ik nooit nee tegen. Ik was stiekem ook nog in Berlijn en symbolisch nog steeds onder de indrukken van de val van de muur. Wat een impact op een land, mens en wereld, toen die gebouwd werd en toen ie viel. Hopelijk zal er overal verandering blijven :)
  Symboliek is ook belangrijk en heb ooit op de CU gestemd toen Tineke Huizinga verkiesbaar was, want vond dat ook enorm belangrijk dat een zo oud dogma achtergelaten werd door een partij/groep is belangrijk.
  Voor mijn huidige stem verwijs ik naar een eerdere discusiie op een ander draadje waar ik uitleg waarom ik de PvdD enorm belangrijk vind, zie http://www.agd.nl/1066917/Nieuws/Artikel/Afwezigheid-sector-op-tribune-stoort-Kamerlid-Atsma.htm?showcomments=yes
  Partijen hebben vaak wel voor en tegens, maar een toekomst visie heb ik nog bij weinige partijen gezien, wel goede statements als deze van Wilders over Ramekers.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Donner is een bangerik. Zegt niets te kunnen doen,maar bedoelt niets te willen doen tot dat er een besluit is genomen. Zo gauw er een besluit is genomen kan hij er ook niets aan doen, buiten donner om is er een besluit genomen. Zo blijven de graaiers maar door graaien.

 • no-profile-image

  boer

  Haha ja die 100.000 past ons wel. Echter hij moet dan eerst van die andere 300.000 een varkensbedrijf kopen, anders kan hij geen lid worden om bestuurslid te worden. ;-) Wat betreft de namen van het bestuur http://www.pve.nl/pve?waxtrapp=fguFsHsuOpbPREcBjBIF
  moet wel even de mail adressen zelf erbij zoeken, is bewust gedaan omdat anders ze teveel boze mail van boeren krijgen

 • no-profile-image

  jan knorredorp

  Die Ramekers komt van COV en heeft altijd de vleesverwerkers pet opgehouden.
  De sector (lees NVV) heeft hem toen afgeraden, maar de anderen waren niet tegen te houden (lees LTO), dus heeft na herhaald aandringen van de minister van soc. zaken destijds de NVV hem het voordeel van de twijfel gegeven.

  Die heeft werkelijk nog niet een goed ding voor de varkenshouderij betekent.
  Wij de heffing betalen, komt voor het grootste deel uit de VH, en Ramerkers maar mooi weer spelen.
  Het is toch van de ZOTTE dat de 2e kamer op zijn kop staat met ferme taal richting Ramerkers en dat de LTO als "belangenbehartiger'' er gewoon mee in stemt, nee sterker nog, als ik andere verhalen lees in dit item dan zijn ze waarschijnlijk door ene meneer D.v.D van slachterij V. voor de kar gespannen.

  We worden Wederom genaaid door LTO.

 • no-profile-image

  boer

  Even voor de duidelijkheid Patrick. Binnen het PVV is de NVV de enigste die openheid wil en fel tegengestemd heeft tegen Ramekers zijn vergoeding. Kijk "de trog" er maar op na (www.nvv.nl) Maar helaas is de NVV een te kleine partij om dat even te regelen. Ook lto is hiervoor te klein, maar zij hebben deze regeling voor ramekers ondertekend !!!! Ongehoord, gewoon boerengeld weggeven terwijl de varkenshouderij op dit moment door een diepe crisis gaat. lto vindt poppetjes op de juiste plaats veel belangrijker dan opkomen voor hun boerenleden, diep diep droevig. Zelfs binnen de lto kringen wordt dit alles verzwegen, lokale bestuurders zijn niet eens op de hoogte, laat staan hin leden !!!! En annechien durft niet met een verklaring te komen, kan ook niet, want hoe moet je dit uitleggen. Gelukkig hebben we de NVV nog die nu keihard pleit voor heffing op bedrijfsnivo. Zo krijgen wij boeren weer macht over ONS geld. Zal moeilijk worden om dit voor elkaar te maken, maar niet geschoten is altijd mis. Maar helaas klopt het wat je zegt , het PVV is compleet ziek !!!!

 • no-profile-image

  boer

  Klopt helemaal, Freek, dus zo ingewikkeld is het helemaal niet ;-) Even de namen erbij en het verhaal is geheel duidelijk. Vion wil meer macht naar zich toe trekken en lto werkt hier natuurlijk aan mee. Lto verlies namelijk macht omdat er steeds meer leden hun lidmaatschap terecht opzeggen omdat er geen belangen behartigd meer wordt. Is altijd makkelijk besluiten met boerengeld

 • no-profile-image

  Patrick

  @ Cees,ik had de NVV verkapt in het woordt uitzondering, maar het is echt belangrijk en het maakt niet uit hoe klein of groot een organistie. Kan iemand uitleggen welke partijen of organisties er samen de PVV vormen en hun email adressen erbij vermelden zodat iedereen die een vraag heeft over de questie een mail kan sturen, kwestie van een paar minuten om je eigen organisties te laten weten wat je er van vind. Het is belangrijk om van elke organistie een openbaar statement te hebben want beeldvorming is enorm belangrijk. De huidige beeldvorming voor Ramakers, (zonder extra informatie) is gewoon dat ie een graaier is van zijn eigen achterban, VVD saat enorm te kijk met zijn plek voor EP en zelf is ie volledig beschadigd voor de toekomst. Een toekomstige positie maakt hem altijd als een beeld van een chantabel persoon. Dat is logisch, of het eerlijk is wat anders. Natuurlijk zijn de webben achter de schermen altijd in beweging, mensen, posities en belangen zijn belangrijk, en velen zijn daar afhankelijk van dus die halen alles uit de kast. Ramakers weet zelf wat de reden zijn van deze huidige beeldvorming, en eventueel anderen die het spel eventueel speelden of hebben opgezet weten het ook. ALs hij een groot belang bij de sector heeft en meer integer is als de beeldvorming zich nu voor miljoenen mensen voordoet en zal blijven bestaan, moet ie bij een notaris zijn eigen visie en verhaal vastleggen. Hij zal een eigen plan moeten maken, want meer als dit en eventueel wat komt heeft ie niet te verliezen. Hij zal duidelijkheid moeten verschaffen, en zijn naam moeten gaan herstellen op zijn eigen strategie, druk zal er altijd zijn en komen. Hij zou de 400000 niet hoefen aan te nemen en zeggen ik ga op eigen kracht en vrij verder. Maar misschien zou ik als ik hem was juist de 400000 wel aan nemen, en op korte termijn na het gestort is op de bankrekening, vrijgeven van de interne deals en de andere afspraken van andere verantwoordelijken van de andere bestuursleden. Het zal in & keer de sector zuiveren en weet je ook wie de marionet, pion of de huidige spelbepalers ziijn. Hij kan dan een groot gedeelte aan een goed doel geven, ik kan wel adviseren aan wat. Mocht ie zo integer zijn op het bot kan ie soliciteren bij de NVV als bestuurslid en 100000 euro terug storten in de NVV kas.
  Wel een goede back up houden met informatie bij een notaris of andere veilige plek, en een goede advocaat die integer is houd je wel staande in een grote storm.

 • no-profile-image

  Patrick

  Dat is die Ramekers zeker. Maar het geeft oh zo mooi aan hoe doodziek een groot gedeelte van de sector is.
  Een haarfijne analyse is de zo ongemakkelijke en vooral veelzeggende verschrikkelijk doodse stilte bij de PVV als orgaan zijnde. Het niet duidelijk handelen naar buiten toe is rampzalig.
  Niemand, op een uitzondering gelaten, binnen de PVV zegt even van nu stellen we een zelfreinigd vermogen in, wat er dus niet is. Het is het ons gevoel, afwachte, aftasten want samen golven gevoel moet natuurlijk wel doorgaan, men heeft de focus dus niet gericht op de sector.
  ALs de PVV zich niet in dienst kan stellen van de sector zijn ze zo ziek, dat ze zich zelf nog zielig gaan vinden ook nog.
  Hoe langer het duurt, hoe lachwekkende het wordt.
  Einde carriere zou het moeten zijn voor altijd;ook in het Europese Parlement, want geloofwaardigheid zal er nooit meer zijn, van hoog omgevallen ordinaire graaiers, notabene van zijn achterban, hoe zielig kan je zijn, zou niemand wakker moten liggen.

 • no-profile-image

  Tus

  Ja en zo gaat de wereld naar de klote met dit soort bull shit van vergoedingen.
  Ons economie probleem komt door dit soort graaiers. niks doen maar gruwelijk krijgen.Loon naar arbeid zal weer moeten.
  Weg met die vent en zeker niet naar Europees beleid sturen. jat ie nog meer zonder controle.
  Deze keer ben ik het echt eens eens met Wilders
  Tus

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.