Redactieblog

Vaccin ontwikkeld tegen alle soorten griep

Japanse onderzoekers hebben een griepvaccin ontwikkeld dat werkt tegen alle soorten griep.

Het vaccin zou hiermee een pandemie van vogelpest kunnen voorkomen. De onderzoekers hebben het vaccin getest op muizen met menselijke genen, waarbij is vastgesteld dat het vaccin ook werkt als het griepvirus is gemuteerd. De meeste vaccins werken alleen voor een specifiek virus, zodra het virus genetisch verandert, werkt het vaccin niet of minder goed. Het nieuwe vaccin is gebaseerd op specifieke eiwitten in griepvirus die vrijwel niet muteren.

Het chemieconcern NOF, dat mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het vaccin kende op de beurs in Tokio een waardestijging van 21 procent na de bekendmaking van het nieuws.

Of registreer je om te kunnen reageren.