Redactieblog

1 reactie

Toename aantal faillissementen

Het aantal faillissementen is in november 2008 met 17 procent toegenomen ten opzichte van de maand ervoor.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november werden in totaal 657 faillissementen uitgesproken. Het gaat hierbij om 472 bedrijven, waarvan 411 vennootschappen en 61 eenmanszaken. Het aantal bedrijven dat failliet is gegaan is bijna een kwart hoger dan in november 2007.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde, waarbij de cijfers worden ‘opgeschoond’ door het effect van het aantal werkdagen per maand eruit te halen, kwam in november uit op 364, tegen 324 in oktober 2008. De toename van het aantal faillissementen wordt geweten aan de kredietcrisis.

Eén reactie

  • no-profile-image

    oostlander

    Het M.K.B. krijgt moeilijker krediet omdat de banken eerst hun eigen ballans in evenwicht willen brengen met het door Bos aan hun geleende geld dus ook nog eens gedeeltelijk belastinggeld!. Fout, er zijn Banken genoeg dus we kunnen er gerust wat missen; uiteindelijk moet het geld toch naar de burgers en de bedrijven want die laten de economie weer draaien en niet de Banken. Nu moeten ook de banken er weer aan verdienen voorzover ze nog een krediet verstrekken! Het zullen altijd graaiers blijven, waar zijn al die miljarden winst gebleven daar hoor je niemand over, maar let wel mensen het zijn de ondernemers die het vliegwiel draaiende houden en echt niemand anders. Let maar op binnen een half jaar komen we er achter dat Bos en de zijnen een enorme fout begaan hebben die ons nog verder in verval brengt, een P.v.d.a er die een bank koopt, dat kan toch nooit een doordachte beslissing geweest zijn.
    En dan gaan ze ook nog de ice save spaarders spekken omdat die zonodig nog een half % erbij wilden hebben, jammer, jammer! Verkiezingen pas over 3 jaar ha, ha, maak je potlood maar vast scherp!!

Of registreer je om te kunnen reageren.