1 reactie

Thieme: Staatsbosbeheer speelde bedenkelijke rol

De Partij voor de Dieren is blij met het uitlekken van de interne notitie van Staatsbosbeheer over de communicatiestrategie van die organisatie.

Volgens fractievoorzitter Marianne Thieme moet de 'bedenkelijke' werkwijze van Staatsbosbeheer 'kritisch tegen het licht worden gehouden'. Gisteren maakte een klokkenluider een memo van Staatsbosbeheer openbaar, die handelt over de omgang met de pers en de Partij voor de Dieren rondom een vergunningaanvraag voor het afschieten van damherten op Schouwen-Duiveland. Hierin staat dat een 'offensieve communicatie' nodig is om de partij van Thieme 'de wind uit de zeilen' te nemen. Ook zou er een inventarisatie plaatshebben van medewerkers die ‘dissidente geluiden willen communiceren’.

Thieme heeft zich altijd verzet tegen het afschot van damherten en daarin vorige maand ook vragen over gesteld aan landbouwminister Gerda Verburg. Op oudejaarsdag wees de rechter een schorsingsverzoek voor de vergunningverlening echter af, waardoor het afschieten nu is toegestaan. Dat zou nodig zijn omdat het aantal verkeersongelukken waarbij herten zijn betrokken fors toeneemt.

Staatsbosbeheer vindt dat de uitgelekte memo geen schokkende zaken bevat. Volgens een woordvoerder is het logisch dat de organisatie zich bezint op de communicatiestrategie bij een dergelijk gevoelig onderwerp.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje lunteren

    Zo zie je maar weer die gasten gaan uit van geruchten Deze memo is op niks gebasseerd, en zo gaat het met bijna alles waar deze actiegroep mee komt. het is droevig dat hier tijd aan besteed wordt . Thieme denkt dat ze verstand heeft van alles wat met dieren te maken heeft ,maar al kost het mensenlevens dat maakt niet zoveel uit. Ze kan zich beter bezig houden met die sekte waar ze lid van is en eens kijken hoe die staan tegenover mensenlevens .

Of registreer je om te kunnen reageren.