228 x bekeken

Staatsbosbeheer neemt Thieme 'wind uit de zeilen'

Staatsbosbeheer heeft met een 'offensieve communicatie' geprobeerd kritiek van de Partij voor de Dieren op het afschieten van damherten op Schouwen-Duiveland te pareren.

De organisatie wilde hiermee de partij van fractievoorzitter Marianne Thieme 'de wind uit de zeilen' nemen, blijkt uit een interne notitie.

Zo mochten werknemers van Staatsbosbeheer niet met de pers praten over dit onderwerp en werd een vrijwilliger te verstaan gegeven weg te blijven bij een bezoek van Thieme aan Schouwen-Duiveland. "Deze vrijwilliger wordt geboden daar van af te zien", staat in de notitie te lezen.

Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer is het niet vreemd dat zijn organisatie een dergelijke strategie heeft opgesteld. "Het afschieten van herten ligt gevoelig", zegt hij. "Dan is het logisch dat je nadenkt over hoe je dat communiceert."

Of registreer je om te kunnen reageren.