Redactieblog

Miltvuur bij mensen door tekortkoming bestrijdingsprogramma vee

In het Afrikaanse Zimbabwe zijn sinds november vorig jaar tweehonderd mensen besmet geraakt met miltvuur.

Acht mensen zijn aan de besmetting overleden. De dodelijke slachtoffers zijn allemaal besmet geraakt door contact met besmette runderen en geiten. Dat meldt de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het gebruik van besmet vee voor consumptie wordt in Zimbabwe vermeden. De humane slachtoffers zijn echter gevallen in gebieden die kampen met hongernood, waardoor mensen alle beschikbare voeding consumeren.

Volgens artsen van mensenrechtenorganisaties is het bestrijdingsprogramma voor miltvuur bij vee door de economische crisis in Zimbabwe ernstig verminderd. Daarnaast zijn de veestapels die overleven veel kwetsbaarder om de ziekte op te lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.