325 x bekeken 1 reactie

'Maximum snelheid hoe dan ook omhoog'

Loonwerkersorganisatie Cumela vindt dat twijfels over de haalbaarheid van het vrijwillige kenteken voor trekkers niet mag leiden tot het afblazen van de daaraan gekoppelde voordelen.

In een advies aan het kabinet stellen Veilig Verkeer Nederland, LTO en Cumela dat de maximale snelheid voor trekkers omhoog kan voor wie instemt met een kenteken op zijn landbouwvoertuig. Ambtenaren verwachten dat hier juridische haken en ogen aan zitten.

Inmiddels is het Kamerdebat over het advies uitgesteld tot over twee weken. Parlementariërs hebben meer tijd nodig om het rapport te bestuderen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim Zandbergen

    Cumela zal even haar gemak moeten houden. Je zou kunnen voorstellen om bij de huidige toestand zo als die is zo te laten, ook wel kentekenloos. Er is dan ruimte om bij trekkers met kenteken meer mogelijkheden te verbinden, zoals hogere snelheid, meer lengte van trekker met wat er aan vast zit. waarbij je ook zou kunnen denken aan een rijbewijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.