Redactieblog

Limagrain verkoopt proefbedrijf in Lelystad

Limagrain Nederland verkoopt de proefboerderij In Lelystad.

"We hebben in Nederland twee locaties, in Rilland en in Lelystad. Om meer synergievoordeel te behalen is besloten alles te gaan centreren op één locatie en dat is in Rilland", aldus een woordvoerder van Limagrain.

In Lelystad wordt zaaizaad ontwikkeld voor de akkerbouwproducten gerst, vlas en peulvruchten. Deze activiteiten worden volledig overgebracht naar Rilland, waar ook al veredelingsprogramma’s voor mais en uien lopen. De veertig medewerkers die in Lelystad voor Limagrain werken krijgen de mogelijkheid om mee te gaan naar Rilland.

In Rilland gaat het bedrijf de komende tijd uitbreiden om alles goed onder te brengen. "Hierbij zijn we ook altijd op zoek naar gronden die geschikt zijn als proefveld", aldus de woordvoerder. Limagrain wil alle activiteiten in 2010 in Rilland gevestigd hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.