Redactieblog

316 x bekeken

LTO wil ondersteuning voor kredietverzekeringen

LTO Nederland gaat volgende week in gesprek met MKB Nederland en VNO NCW over ondersteuning voor kredietverzekeringen voor exporteurs.

“Nederland is een exporterend land en door de kredietcrisis merken we dat er minder makkelijk kredietverzekeringen worden afgegeven. Vanuit de aardappelsector is al duidelijk dat dit tot problemen leidt, maar ook voor andere sectoren wordt het lastig”, aldus voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

Hij pleit ervoor om geld dat in het fonds zit om banken financieel te ondersteunen ook in te zetten voor kredietverzekeringen. “De export van agrarische en andere producten is voor Nederland als exportland heel belangrijk. Het is van groot belang voor de Nederlandse economie dat dit op peil blijft”, aldus Maat. Hij gaat samen met het bedrijfsleven aan tafel om sterker te staan in de lobby voor ondersteuning van de kredietverzekeringen.

Naast de aardappelsector klinken ook vanuit de vleessector geluiden dat de export moeilijker loopt door de kredietverzekeringen. “Verder hebben we veel contact met bedrijven in de agribusiness om eventuele knelpunten te inventariseren.” Via de kredietverzekering kan een verkoper zich verzekeren tegen niet-betaling van de geleverde producten door de koper.

Of registreer je om te kunnen reageren.