Redactieblog

287 x bekeken

LTO wil goede regelingen voor duurzame energie in 2009

LTO Nederland gaat zich in 2009 vooral richten op een goede subsidieregeling voor de productie van duurzame energie.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat. Ook wil LTO dit jaar een goede regeling realiseren voor het leveren van energie van de WKK’s bij tuinbouwbedrijven op het energienet.

“Het is echt tijd voor een goede regeling voor de ontwikkeling van duurzame energie”, aldus Maat. De druk op de energieprijzen en de lagere olieprijzen ziet Maat niet als een belemmering voor ontwikkelingen voor energieproductie door de land- en tuinbouw.

“Het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant is het goed dat we als Nederland minder afhankelijk worden van de fossiele brandstoffen. Aan de andere kant is het juist heel belangrijk om in de tijd van economische crisis te blijven investeren. Door een goede subsidieregeling voor bijvoorbeeld biogasinstallaties gaan de investeringen in moderne technieken door. Dat kan de Nederlandse economie goed gebruiken”, aldus Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.