178 x bekeken

LTO: steun kabinet voor kredietmarkt onvoldoende

De maatregelen die het kabinet treft om de uitvoer te stimuleren zijn volgens LTO Nederland onvoldoende.

Kleine exporteurs, zoals die van pootgoed en uien, kunnen hier niet van profiteren, vreest de organisatie.

Vandaag maakte het kabinet een nieuw pakket aan maatregelen bekend om de kredietmarkt te ondersteunen. De belangrijkste daarvan is dat de exportkredietfaciliteit wordt uitgebreid. Dit betekent dat de overheid risico's gaat afdekken van bedrijven die producten uitvoeren naar landen waarvoor geen commerciële verzekeringen meer beschikbaar zijn. Het betreft hier echter alleen hele grote transacties.

"Ik vind het onthutsend dat het ministerie van Economische Zaken niet verder zijn nek uitsteekt", zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat in een reactie. "Met betrekkelijk weinig geld kan veel worden gedaan voor een belangrijk deel van onze export." Samen met andere ondernemersorganisaties gaat LTO pleiten voor aanvullende maatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.