Redactieblog

Eerste landelijke webwinkel groente en fruit

Aspergeteler Corné Ooms heeft een nieuw afzetkanaal voor groente en fruit ontwikkeld.

Via internetwinkel www.Bestelvers.nl levert de ondernemer binnen 24 uur groente en fruit direct van de boer bij de consument of de horeca-onderneming. Het concept wordt gelanceerd op de horecabeurs Horecava. "Het is er vooral op gericht dat we streekproducten landelijk beschikbaar maken", aldus initiatiefnemer Ooms. "We merken op de beurs dat vooral veel vraag is naar een compleet assortiment biologische producten. De vraag vanuit de horeca is er wel, maar de beschikbaarheid is vaak beperkt. Hier brengen wij verandering in."

De producten worden via een speciale bezorgdienst of via TNT-post via 24 uur bezorgd. "Hiervoor zijn speciale verpakkingen ontwikkeld om het product vers te houden." Agro & Co, ontwikkelingsmaatschappij van ZLTO, participeert in de nieuwe webwinkel.

Het initiatief biedt producenten van aardappelen, groente en fruit een extra verkoopkanaal met uiterst korte lijnen tussen producent en afnemer. "We hebben vaste leveranciers voor de producten en doen direct zaken met de importeurs van groente en fruit dat niet in Nederland beschikbaar is. We werken zoveel mogelijk via samenwerkingsverbanden van telers om logistiek en administratief zo efficiënt mogelijk te werken", legt Ooms uit.

BestelVers werkt met een assortiment van 300 producten. Behalve de gangbare agf-producten biedt het ook exclusievere artikelen aan zoals de courgette fleur, de framboos-aardbei, witte en zwarte truffels en de Westlandse druif.

BestelVers breidt zijn aanbod stapsgewijs uit. Zo zijn in de loop van dit jaar vlees- en zuivelproducten beschikbaar. "We gaan hierover in gesprek met leveranciers", aldus Ooms.

Of registreer je om te kunnen reageren.