1 reactie

Duurzame energie straks vooral uit Zuid-Holland

Het grootste deel van de productie van duurzame energie in 2020 moet uit Zuid-Holland komen.

Die provincie neemt dan bijna 20 procent voor haar rekening. Hekkensluiter is Utrecht met een aandeel van net iets meer dan 1 procent, zo blijkt uit het klimaatakkoord dat rijk en provincies vandaag hebben gesloten.

Milieuminister Cramer wil dat over elf jaar eenvijfde deel van de Nederlandse energieproductie uit hernieuwbare bronnen komt. Om dit te bereiken hebben de provincies berekend wat hun afzonderlijke aandeel daarin moet zijn. Zuid-Holland heeft het grootste potentieel, met name op het gebied van groen gas. Van de 700 petajoule kan bijna 130 voor rekening van die provincie komen.

In het klimaatakkoord leggen de provincies zich ook vast op bijdragen aan doelstellingen op het gebied van energiebesparing, vermindering van broeikasemissies, ontwikkeling van duurzame technologie en klimaatadaptatie. Gezamenlijk stellen zij tot 2011 200 miljoen euro beschikbaar.

Eerder maakte het kabinet soortgelijke afspraken met de gemeenten en verschillende sectoren in het bedrijfsleven, waaronder de land- en tuinbouw.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ..

    Z- Holland en groen gas??? of gaat het hier om overzeese aanvoer?

Of registreer je om te kunnen reageren.