Duitse deelstaten willen overleg met Verburg

Landbouwminister Till Backhaus van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren wil graag iets opsteken van de agrarische sector in Nederland.

Hij hoopt daarom volgende week tijdens de Grüne Woche in Berlijn met zijn Nederlandse collega Gerda Verburg te kunnen spreken.

Dat melden Duitse media. Deze week kondigde het landbouwministerie van Nedersaksen ook al aan met Verburg een gesprek te willen aanknopen op de beurs in de Duitse hoofdstad. Minister Hans-Heinrich Ehlen is van plan samen met haar naar Brussel te stappen om de mogelijkheden voor vaccinatie tegen vogelpest te bespoedigen.

Nederland is dit jaar partnerland van de Grüne Woche, een van de grootste landbouwbeurzen ter wereld, die op 16 januari van start gaat. Verburg zal deze openen en een discussie voeren met eurocommisaris Mariann Fischer Boel en de nieuwe Duitse landbouwminister Ilse Aigner over gezonde voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.